• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Image

FRED WESLEY

(EUA)
POSPOSAT
El Mediator (Perpinyà)
13€

Als seus setanta-sis anys, el trombonista Fred Wesley continua sent una veritable institució de la música negra, quelcom que ha aconseguit tocant al costat dels més grans i mantenint la intensitat al llarg d'una trajectòria que s'estén ja durant més de cinc dècades.

I és que Wesley ha compartit escenari i estudi amb llegendes com James Brown (dirigint els seus fantàstics The J.B.'s), George Clinton, Bootsy Collins, Parliament, Maceo Parker (amb qui va formar The Horny Horns), Earth, Wind And Fire o Barry White. A això cal sumar-li que, amb el seu talent, va crear el reconeixible so funk mà a mà amb James Brown, formant part imprescindible d'alguns dels grans clàssics del gènere com “Sex Machine” (1972), “The Payback” (1973) –amb James Brown–; “Doing It To Death” (1973), “Breakin' Bread” (1974) –amb The J.B.'s–; o “Mothership Connection” (1975) i “The Clons Of Dr. Funkenstein” (1976) –amb Parliament–, entre molts altres.

Ara bé, al marge de la seva participació en diverses formacions, Fred Wesley dirigeix la seva pròpia carrera en solitari des dels vuitanta, publicant discos de la indiscutible qualitat d'“Amalgamation” (1994), “Wuda Cuda Shuda” (2000), “With A Little Help From My Friends” (2010) o “Generations” (2017), aquest últim en format trio de jazz al costat dels instrumentistes Leonardo Corradi (teclats) i Tony Match (bateria).

Poder programar a un artista de la importància de Fred Wesley al Black Music Festival és un autèntic honor. A la seva actuació a la sala El Médiator de Perpinyà ens podrem trobar cara a cara amb un músic imprescindible sense qui el funk i el jazz mai haguessin estat el mateix.