• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Image

HIP HOP AL PARC

14 març 16 h
Parc Central, Girona
Gratuït

ARIANNA PUELLO

(CAT)

Arianna Puello, coneguda als seus inicis com Ari, va debutar discogràficament en solitari fa vint anys amb el disc “Gancho perfecto”, convertint-se en un dels noms imprescindibles del rap en castellà i iniciant una carrera que no ha deixat de créixer disc a disc, pas a pas. Dominicana de naixement, establerta uns anys a Salt (Girona) i posteriorment a Mèxic, Arianna Puello és una artista que sempre ha seguit el seu propi camí, col·laborant amb els grans del rap en espanyol (des de Mala Rodríguez a Kase-O, Frank T o els cubans Orishas) i permetent-se fins i tot una fugaç carrera cinematogràfica.

Al llarg de discos com “Así lo siento” (03), “Kombate o muere” (10) o “Rap Komunion” (17) ha anat desenvolupant el seu personal estil de rapejar, al mateix temps que ha dirigit el seu missatge cap a un rap constructiu (“rap de consciència”, segons les seves paraules) que vol aixecar ponts, allunyar als joves dels carrers i de la violència i lluitar contra les grans injustícies del món actual.

Entre altres projectes, el 2019 ha enregistrat el tema “Entre mar y cielo” al costat de El Siete per la banda sonora del documental “Pura vida. Atravesando Ecuador” i co·laborat amb Tribade, un dels grups de rap feminista més importants del moment al nostre país, amb qui ha enregistrat el hit “Asalto”. I sobretot ha protagonitzat la gira de vintè aniversari del seu clàssic “Gancho perfecto” per diversos països llatinoamericans i algunes ciutats espanyoles.

Estarem encantats de tenir a tota una llegenda del rap en castellà com ella a la nova edició del Black Music Festival.

SR. À.

(CAT)

Nascut a Eivissa, però establert a Barcelona, Sr. À destaca ja entre les propostes de rap en català més combatives i prometedores del moment. Ho demostren cançons com “Ortigues”, “Tinta” o “Ombres a la caverna”, on les seves rimes crítiques i reivindicatives es combinen amb les bases de productors com Oka Miles o Dempty. Totes elles s'inclouen a un primer llarga durada, “Fil per randa”, publicat a principis de 2019, i que, segons les seves pròpies paraules, inclou “instrumentals potents de diferents estils i lletres afilades que no deixen indiferent”.

Pel que fa als seus directes, Sr. À i els seus músics prenen diversos camins, mutant en formes per ajudar-lo a amplificar les seves rimes depenent de l'escenari: Sr. À o Sr. À & Malaka, formació completa que porta les cançons del raper un pas més enllà, ampliant l'experiència del live.

RAP DE GIRONA

(CAT-Gi)
Rap de Girona és una plataforma creada per a la promoció i difusió del rap i els beats que es fan a les comarques gironines. Mostra dels artistes més destacats del rap de casa nostra!