Image

J.P. BIMENI & THE BLACK BELTS

(BURUNDI - RU)
+ BLANQUITO ZURDITO
9 març 20.30 h
Auditori Espai Ter (Torroella de Montgrí)
20€

 

J.P. Bimeni és un artista de Burundi afincat al Regne Unit. Un refugiat de la família reial convertit en soul survivor (una ànima supervivent) gràcies al refugi de la seva música.

 

És un músic autodidacte que des del 2002 va començar a tocar als locals de talent de Londres. En el seu àlbum de debut, Free Me, J.P. Bimeni sorprèn amb una veu que recorda a Otis Redding en el seu moment i ressonant amb l'ànima d'Àfrica. Bimeni canta cançons d'amor i pèrdua, esperança i por, amb una convicció que prové de les extraordinàries experiències que l’hi ha donat la vida.

 

The Black Belts, la seva banda, forjada a Tucxone Records, està formada per una bateria amb ànsies de samplers, línies de baix moldejades a Luisiana, guitarres esmolades a Memphis, teclats humits de Nova York i una secció de vents que et convida a no estar quiet.

 

J.P. Bimeni – Veu; Plablo “Bass man” Cano – Baix; Fernando “Dos pistoles” Vasco – Guitarra; Alex Larraga – Piano; Ricardo Martinez – Trompeta i Radael Diaz – Saxo tenor

 

En aquesta ocasió també podrem veure, com a teloner, el guitarrista gironí Lluís Figueres que presenta el seu nou projecte musical en solitari “Blanquito Zurdito”, amb només veu i guitarra, on es barreja la música americana, el blues i el rock'n'roll. Tocs acústics i elèctrics amb la seva particular visió a l'hora de fer composicions pròpies.