BITTY MCLEAN GB
09/03/2018 22 h A 13€ / T 18€ 
SALT_La MironaCOMPRAR
PROMOCIÓ 50 PRIMERES ENTRADES A 10€

*Obertura de portes 30 minuts abans del concert

**L’edat legal per entrar als concerts és a partir dels 16 anys. Els menors de 16 anys només poden entrar acompanyats dels pares i adequadament identificats. Els pares que acompanyen als menors han d'omplir un full de responsabilitat.

Quan el cantant britànic d'ascendència jamaicana Bitty McLean va debutar discogràficament a principis dels noranta i va entrar alguns hits als top ten musicals del Regne Unit, molt pocs havien sentit parlar d'aquell xicot baixet de vint anys que col·laborava puntualment amb UB40. Ara, vint-i-cinc anys més tard, són molts els seguidors del lovers rock i del reggae que coneixen a aquest artista que vàrem descobrir amb les seves excel·lents versions de clàssics de Fats Domino o The Shirelles. I això ha succeït no solament perquè entrés a llistes comercials aquells dies o perquè actues al costat de noms com Simple Red o els ja citats UB40, sinó també perquè des de llavors s'ha dedicat a retre homenatge als sons més clàssics del reggae, el lovers rock o el rocksteady jamaicà dels anys daurats de Treasure Isle o a reverenciar a llegendes com The Skatalites, Desmond Dekker o Tommy McCook, donant-li un color més modern al seu so.

El seu treball es pot gaudir a discos com “Soul To Soul” (2003), “Made In Jamaica” (2007), “Movin On” (2009) -produït a Kingston al costat dels referencials Sly & Robbie-, “The Taxi Sessions” (2013) o el seu Ep “Heart, Mind & Soul” (2015), però no tenim cap dubte que la seva veu s'aprecia i emociona encara més en concert. Per això no hem deixat passar l'oportunitat que ens contagïi del seu amor per les arrels jamaicanes, actuant al nostre festival.

En aquesta ocasió anirà acompanyat per la Freedom Street Band, backing band catalana que reuneix a músics amb llarga trajectòria dins la música jamaicana. Han acompanyat a noms llegendaris com Alton Ellis, Derrick Morgan, Ken Boothe, Tipa Irie, Nereus Joseph, The Heptones, Dr Ring Ding, Al Capone, Winston Francis, i al mateix Bitty Mclean en diverses ocasions. Capaços d´interpretar des d'antics tempos ska, fins als més actuals ritmes de dancehall, els seus músics alberguen la força i la bellesa de la música jamaicana.

Pau Vidal; Saxo
Genís Bou; Saxo
Pol Omedes; Trumpeta
Indra Vila; Bateria
Marius Alfambra; Guitarra
Ireneu Grosset; Teclats
Otger Ibars; Teclats
Ramon Vagué; Baix

 

FRANJA PATROS BMF18 01

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per analitzar la navegació dels usuaris. Pots canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Accepto les cookies per aquest lloc.