Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

DeWolff

Dissabte 2 de març de 2024 | 22.30h

La Mirona, Salt | 20€ ant. / 26€ taq.

Comprar entrades

Quan Roger Glover va sentir tocar Dewolff, va pensar que estava escoltant el Mark II de la seva pròpia banda Deep Purple descarregant a l’escenari. Una cosa semblant li va passar a Seasick Steve, que va declarar haver-se despertat darrere de l’escenari en un festival en escoltar-los tocar, pensant que havia viatjat en el temps i estava escoltant els Allman Brothers tocar el 1972.

Però el que de veritat van sentir tots dos va ser Dewolff, un jove i electrificat trio holandès dirigit per un poderós òrgan Hammond. Aquesta no és una banda en ús. El teclista Robin Piso i els germans Luka (bateria i cors) i Pablo (veu i guitarra) Van de Poel són uns enèrgics i virtuosos músics d’esperit lliure i desenfrenat. Uns adolescents que van formar una banda al sud d’Holanda, i que gairebé sense haver superat la vintena ja han fet història al rock holandès i s’han obert un camí per tot Europa amb la seva barreja de blues rock amb pinzellades de soul i psicodèlia, havent llançat 8 àlbums d’estudi, 2 EP’s, tres àlbums en directe (un d’ells acompanyats de la increïble Metropolo Orkest), que els han valgut un premi Edison (versió holandesa de The Mercury Music Prize), un Grammy holandès i un Buma Award . A més d’haver tocat en directe amb artistes com The Black Keys, Blues Pills, Wolfmother i els mateixos Deep Purple. I és que només cal veure dos minuts d’un concert de Dewolff per entendre que la música de l’era daurada del rock encara té lloc al segle XXI. Els paios no només toquen música, respiren música. Semblava que ja no es “feien” bandes com aquesta i de cop va arribar Dewolff!

Poc abans de la seva exhibició a l’Azkena Rock Festival, i que els mateixos Black Crowes els convidessin a obrir les dates europees de la seva gira de reunió, la banda va passar el mes de maig de 2022 tancada a l’estudi Kerwax de la bretanya francesa, un dels més grans estudis d’enregistrament vintage, 100% analògic, d’Europa. Així Dewolff, sense overdubs i gravant directament a cinta, volien recuperar la vibració original de crear música i gravar-la directament en directe. Ajudats per un guitarrista extra, un baixista, un percussionista, coristes i una secció de vent, Dewolff han gravat el seu àlbum definitiu, que va veure al començament de febrer del 2023 i que van presentar en una reeixida gira que va esgotar totes les entrades a tot Europa, incloent els seus celebrats concerts a Espanya. El futur és seu.

Comprar entrades
Skip to content